100% grasgevoerd

  • Niels

    Het meeste vlees dat tegenwoordig in de winkel ligt is eigenlijk helemaal niet van zo’n beste kwaliteit. Om goedkoop en snel te produceren worden beesten snel opgefokt op speciaal ‘krachtvoer’. Helaas is dat niet het voedsel dat de beesten van nature eten. Zo krijgen koeien bijvoorbeeld flink bijgevoerd met mais, granen en soja.

    En net zoals het bij ons het geval is, heeft dat dieet een direct effect op de samenstelling van het vlees. Vrijwel al het vlees dat je in de supermarkt tegenkomt, heeft een bijzonder ongunstige samenstelling als je gaat kijken naar de verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren. Even wat gegevens (per 100 gram):

    Rundvlees, gevoerd met gras

    0,139g (omega-6)

    0,052g (omega-3)

    Rundvlees, conventioneel – gevoerd met graan

    0,275g (omega-6)

    0,016g (omega-3)

    Dat komt neer op een verschil van 1:3 en 1:17. De ideale verhouding voor de mens ligt ergens tussen de 1:1 en 1:5. Conventioneel rundvlees is dus helemaal niet zo gezond als je kijkt naar de bovengenoemde meervoudig onverzadigde vetzuren.

    Vlees van vee op een natuurlijk dieet is niet alleen hoger in omega-3, maar bevat ook meer beta-caroteen, vitamine E, mineralen en B vitamines.

  • Roderick Wijss (Pure Graze)

    Geachte Niels,

    Als u op zoek bent naar runderen die 100% op grasland hebben gelopen dan hebben wij dat voor u.

    Kijk een op www.puregraze.com.

    Mocht u nog verdere vragen hebben dan stel die gerust.

    Met vriendelijke groet,

    Roderick Wijss

  • Schotsehooglanders.nl

    ook bij ons 100% grasgevoerd rundvlees. Van de schotse hooglander